contact  

In de buurt van ons dorp is o.a. interessant:

Bourbonne les Bains
In Bourbonne-les-Bains (7 km van ons dorp) doe je de boodschappen. Er zijn drie grote supermarkten – Aldi, Lidl en Carrefour - en bakkers te over. De stad beschikt over een casino met bioscoop en restaurant en als kuuroord heeft Bourbonne les Bains natuurlijk les Thermes
Langres
Langres is een van de mooiste steden van Frankrijk. 40 km van ons dorp. Met zijn hoge omwalling (3,5 km) , Langresindrukwekkende vestingtorens (12), 7 poorten en vele kerktorens verrijst Langres als een trots fort. Bezoek de Romaansgotische kathedraal St-Mammès uit 12de eeuw of Musée de l'Hôtel du Breuil de St-Germain met o.a. een zaal gewijd aan de in Langres geboren Denis Diderot of Musée St-Didier, met o.a. Gallo-Romeinse oudheden. Volg de 3,5 km lange rondweg op de wallen, die in de loop der eeuwen gespaard is gebleven, en geniet van een groots panorama. Op vrijdagochtend is er markt in Langres, op Place de Picardi. Ga zwemmen in het nabij gelegen Lac de Liez (een van de 4 meren rondom Langres).
Morimond
De naam „Morimond“ is van Latijns „morimundo“, of „Matrijs aan de wereld“. In de buurt Morimondvan Fresnoy ligt een overblijfsel van de Abbey van Morimond die van primair belang is geweest in de verspreiding van Cisterciënzer Orde. Er is ook een Lac Morimond, een meertje dat omringd is door bossen, een heel mooi plekje en zo stil. Aan de oever staat een restaurantje met een terras meteen aan het water. Je kan er zwemmen, roeien.
Dijon
Dijon, een prachtige stad. De foto hiernaast is van het Palais des DucsDijon – een soort mini-Versailles – uit de tijd dat Dijon hoofdstad van Bourgondië was en waarin nu het Musée des Beaux-Arts is gevestigd. Bezoek de kathedraal en dependance Centre Pompidou. In Oud-Dijon zijn interessante oude panden te zien. De stad is o.a. bekend om zijn Dijon mosterd, Kir, opera, Ikea en andere winkels.
Le cave de Florence Pelletier
In de jaren tachtig zijn enkele families Florencein ons dorp opnieuw gestart met de wijnbouw. Er zijn vlak bij ons huis twee caves te bezoeken waar rode, witte en mousserende wijnen geproefd kunnen worden. Vooral de rosé champenoise is aan te bevelen.

profiel  
achtergrond  
kennisgebieden  
opleidingen
 
opdrachten  
boeken  
artikelen  
downloads  
links  
english
home